در حال باز کردن...

وکیل اموال و مالکیت

image

وکیل اموال و مالکیت کیست؟ دعاوی اموال و مالکیت در زمره دعاوی شایع در محاکم دادگستری است كه این دعاوی می تواند توسط وکیل ملکی هم در قالب طرح دعوای حقوقی؛ یعنی از طریق دادخواست مطرح شود و هم در پاره ای از موارد قابلیت طرح شکایت کیفری را دارد. در این مبحث سعی بر آن داریم تا به دعاوی قابل طرح در محاکم حقوقی توسط وکیل املاک از طریق تقدیم دادخواست حقوقی بپردازیم و دعاوی کیفری مربوط به اموال و مالکیت را به مبحث دعاوی کیفری واگذار می کنیم.

برای ثبت درخواست خود جهت وکالت توسط وکیل پایه یک دادگستری با ساوا اپ در ارتباط باشید، ساوا اپ با ارائه خدمات وکالت و امکان ثبت درخواست وکیل توسط شما به صورت تلفنی، حضوری و آنلاین در تلاش است جهت برنده شدن شما در دعاوی مختلف با سرعت بالا قدم بردارد.

تخصص وکیل اموال و مالکیت

ساوا اپ همواره آماده خدمات حقوقی به هموطنان عزیز است. شما ساکن هر جای کشور باشید امکان تماس مشترک میان شما و وکلای انتخابی شهرتان و همه جای کشور وجود دارد. آمار موفقیت پیرامون پرونده دعاوی متضمن کار وکلای با تجربه است. قبول وکالت دعاوی مایه افتخار وکلای ملکی، ثبتی و … خواهد بود.

اموال منقول و غیر منقول

در قانون مدنی اموال به دو قسم اموال منقول و غیر منقول تقسیم بندی شده است، وفق ماده 12 قانون مدنی مال غیر منقول آن است كه از محلی به محل دیگر نتوان نقل کرد اعم از این كه استقرار آن ذاتی باشد یا به وسیله عمل انسان، به نحوی كه نقل آن مستلزم خرابی یا نقص خود مال یا محل آن شود، مانند زمین، آپارتمان و ….

مال منقول هم طبق تعریفی كه در ماده 19 قانون مدنی از مال منقول شده، اموال یا اشیائی هستند كه نقل آن از محلی به محل دیگر ممکن باشد بدون این كه به خود مال یا محل آن خرابی وارد آید. البته یکسری اموال هم می باشند كه در حکم منققول یا غیر منقول به شمار می آیند به این معنی كه این قسم اموال در قالب تعریف ارائه شده نمیگنجند، لیکن قانوگذار حسب مورد احکام مربوط به اموال منقول و یا غیر منقول را بر آن ها بار کرده است، مانند گاو، گاومیش و ماشین و اسباب و ادوات زراعت و تخم و... كه با اینكه مال منقول می باشند لیکن اگر این اموال برای زراعت لازم و مالک این اموال را به این موضوع تخصیص داده باشد از حیث صلاحیت محاکم و توقیف اموال جزء ملک محسوب و در حکم غیر منقول هستند.

مثال دیگر، حق انتفاع از ملک مانند حق عمری و سکنی و یا حق ارتفاق از ملک مانند حق عبور و حق المجرا و دعاوی راجع به اموال غیر منقول مانند خلع ید، الزام به تنظیم سند و … است كه این قسم از دعاوی، تابع اموال غیر منقول دانسته شده است. درباره اموال در حکم منقول می توان از دیون مانند قرض و ثمن حاصل از فروش جنس، مال الاجاره و … اشاره کرد كه این قسم از اموال در حکم اموال منقول دانسته شده و از حیث صلاحیت محاکم در حکم اموال منقول است.

رسیدگی به دعاوی مربوط به اموال منقول و غیر منقول

رسیدگی به دعاوی مربوط به اموال منقول و غیر منقول در صلاحیت دادگاهی است كه مال غیر منقول در حوزه آن دادگاه واقع شده باشد. در این خصوص ماده 12 قانون آیین دادرسی مدنی بیان میدارد : دعاوی مربوط به اموال غیر منقول اعم از دعاوی مالکیت، مزاحمت، ممانعت از حق، تصرف عدوانی و سایر حقوق راجع به آن، در دادگاهی اقامه می شود كه مال غیر منقول در حوزه آن واقع است.

لیکن درباره اموال منقول و در حکم آن، مدعی یا خواهان می تواند هم به محل اقامتگاه طرف مقابل خود رجوع کند، هم می تواند در صورتی كه منشاء دعوا عقد و قراردادی باشد، به دادگاه محل تنظیم قرارداد مراجعه کند. همینطور می تواند محل اجرای قرارداد را به عنوان دادگاه صالح انتخاب کند و در این خصوص اختیار با خواهان است.

طرح دادخواست حقوقی دعاوی اموال و مالکیت

با تشکیل دفتر الکترونیک خدمات قضایی در هر منظقه، در حال حاضر طرح دعاوی اموال و مالکیت در این دفاتر انجام میپذیرد. لازم به ذکر است این دفاتر در هر نقطه از ایران، ثبت کلیه دعاوی مربوط به اموال و مالکیت را بدون توجه به اینكه مربوط به اموال منقول و یا غیر منقول است، می پذیرند.

لیکن دربارهی كه مال مربوط به اموال غیر منقول یا در حکم آن و یا تابع اموال غیر منقول باشد، دادخواست را به محل وقوع مال غیر منقول ارسال می کنند و اگر دعوا مربوط به اموال منقول یا در حکم آن و تایع اموال منقول باشد، حسب مورد به دادگاه محل اقامتگاه طرف مقابل یا محل انعقاد قرارداد یا محل اجرای آن، ارسال خواهند کرد و خواهان دعوا باید از دادگاه محل ارسال شده، دعوا مطروحه خود را پیگیری کند.

یک وکیل ملکی می تواند به شما در مسائل مختلف مربوط به املاک کمک کند، از جمله:

اجاره ملک: وکیل ملکی می تواند در مسائل مربوط به اجاره ملک به شما کمک کند. او می تواند به شما در بررسی و تهیه قرارداد اجاره، توافق شرایط اجاره و حل مشکلات پیش آمده کمک کند.حل اختلافات: وکیل ملکی می تواند به شما در حل اختلافات مربوط به ملک کمک کند، از جمله در مسائل مربوط به اعتراضات و دعاوی مربوط به ملک.

مدیریت ملک: وکیل ملکی می تواند به شما در مدیریت ملک کمک کند. او می تواند به شما در بررسی و تهیه قراردادهای مربوط به مدیریت ملک، به دنبال کردن جریان پرداخت های اجاره و مدیریت مشکلات مربوط به ملک کمک کند.

خرید و فروش ملک: این شخص می تواند به شما در خرید و فروش ملک کمک کند و در این فرآیند از مشکلات حقوقی جلوگیری کند. وی می تواند در امور نقل و انتقال مالکیت، بررسی قرارداد فروش و خرید و تهیه اسناد و مدارک لازم کمک کند.

وظایف وکیل ملکی چیست؟

  • وکیل ملکی باید همه اطلاعات لازم ملک را کسب کرده و مدارک مربوط به موضوع را جمع آوری کند. چرا كه در موضوعات ملکی مدارک و اطلاعات آن بسیار مهم و در اقدامات لازم تأثیرگذار می باشد. وکیل ملکی باید تجربه انجام امور مربوط به دعاوی ملکی را داشته باشد. وکلای دادگستری قادر هستند در همه دعاوی اعم از خانواده، کیفری و حقوقی وکالت کنند. اما موضوعات مربوط به دعاوی ملکی علی رغم سواد حقوقی وکیل، نیاز مبرم به تجربه بالا درباره انجام امور ملکی دارد. از وظایف دیگر وکیل ملکی باید به حفظ آرامش و خونسردی در برخورد با مسائل و مشکلات مربوطه است. تا بتواند با تمرکز لازم از این مباحث به سلامت عبور کند.
  • وظیفه مهم وکیل ملکی اقدام به موقع در موضوعات پرونده های دعاوی ملکی می باشد. به این جهت كه در دعاوی ملکی و مسائل آن زمان اقدامات قانونی بسیار مهم است. در صورتی كه در فرصت های مناسب شروع به اقدامات لازم نشود چه بسا كه نتایج زیان بار و جبران ناپذیری بر افراد وارد آید؛ پس وظیفه وکیل ملکی این است كه در زمان های مناسب به اقدامات لازم بپردازد تا موکل متضرر نشود.
  • هر وکیلی بنا به تخصص و مهارت خود در زمینه های مختلف حقوقی دارای وظایف مربوط به همان موضوع است. وکیل ملکی حرفه ای هم از این قاعده مستثنی نمی باشد. وکیل ملکی باید اطلاعات کافی و لازم در رابطه با مسائل و موضوعات ملکی را داشته باشد. تا بتواند از پس پرونده های مربوطه برآید. مع ذلک از اولین وظایف وکیل ملکی کسب تسلط و تبحر در موارد مربوطه می باشد.

دعاوی ملکی

دعاوی ملکی با توجه به گستردگی كه در حقوق ایران دارند و پربحث ترین پرونده های حقوقی در مراجع قضایی کیفری و حقوقی محسوب می شوند به انواع متفاوتی تقسیم شده اند و رسیدگی به آن ها با توجه به گسترده بودنشان و این كه به شکلی بهتر و تخصصی تر مورد رسیدگی توسط مراجع قضایی صالح واقع شوند در این جا، این تقسیم بندی درباره دعاوی ملکی خیلی خوب به نظر می رسد.

در اینجا ما دعاوی ملکی را به سه قسم تقسیم می نماییم:

  • دعاوی ملکی ثبتی شامل دعوای افراز ملک، دعوای ابطال سند رسمی، دعوای ابطال سند مالکیت معارض می باشد.
  • دعاوی ملکی کیفری شامل دعوای کلاهبرداری در خرید و فروش، دعوای جعل سند ملک، دعوای خیانت در امانت می شود.
  • دعاوی ملکی حقوقی شامل دعوای الزام به تحویل ملک، دعوای الزام به تنظیم سند رسمی، دعوای خلع ید، دعوای رفع تصرف عدوانی، دعوای رفع مزاحمت و ممانعت از حق، دعوای فک رهن می شود.

ساوا اپ، بهترین وکیل حقوقی - بهترین وکیل کیفری را در اختیار دارد و آماده همکاری با شما و قبول پرونده های شما خواهد بود، درخواست خود را ثبت کنید تا به بهترین شکل، از طریق کارشناسان جزئیات بیشتر را دریافت کنید.

دسته‌ها: لندینگ پیج