در حال باز کردن...

جریمه نقدی اعاده حیثیت

image

تاریخ به روز رسانی

خورشیدی

۱۴۰۳/۰۵/۱۰

چهارشنبه - ۱۰ مرداد ۱۴۰۳

میلادی

2024-07-31

Wednesday - 2024 31 July

در صورتی که پس از مطالعه این مطلب همچنان پرسش‌های شما باقی مانده باشد، می‌توانید با ما تماس بگیرید و از مشاوره حقوقی آنلاین رایگان بهره‌مند شوید.

 

 

جریمه نقدی اعاده حیثیت چقدر است؟

مجازات ادعای حیثیت به نسبت نوع تهمت وارده و افترایی که به فرد زده شده قابل تغییر می باشد. زمانی که شخصی به فرد دیگری تهمت انجام کاری را بزند که صحت نداشته باشد و فرد نتواند ادعای خود را اثبات کند، شخص دوم می تواند اعاده حیثیت کرده و از شخص اول شکایت کند.

اعاده حیثیت در لغت به معنای بازگرداندن آبرو و شرف از دست رفته می باشد. مجازات اعاده حیثیت در صورت اثبات می تواند شامل زندان، ضربات شلاق و جریمه نقدی اعاده حیثیت باشد.

به طور کلی جریمه رایج این جرم شامل موارد زیر میباشد.

  • جریمه نقدی
  • شلاق تا 74 ضربه
  • حبس از یک ماه تا یک سال

 

جریمه نقدی اعاده حیثیت سرقت و کلاهبرداری

همانطور که گفته شد مجازات اعاده حیثیت بستگی به نوع تهمت زدن و عمل نسبت داده شده به فرد دارد. این تهمت می تواند به صورت گفتاری و یا به صورت عملی باشد. در ادعای گفتاری شخص جرم را به صورت زبانی به فرد دوم نسبت می دهد و آبروی او را می برد و یا اتهام را در محلی چاپ می کند.

در افترای عملی هم شخص اول اقدام به گذاشتن وسایلی در میان اشیای متعلق به شخص دوم می کند و با لو دادن او به پلیس، باعث دستگیر شدن شخص می شود. به این کار پاپوش درست کردن هم می گویند. پاپوش می تواند در مورد مواد مخدر هم باشد. به کمک یک وکیل کلاهبرداری می توانید پرونده اعاده حیثیت خود را سریع تر پیش ببرید و در صورت امکان ضربات شلاق را با جریمه نقدی جایگزین کنید.

مهریه زن پس از فوت شوهر بر عهده کیست؟

 

شاهد برای اعاده حیثیت

یک شاهد زمانی که قرار است در دادگاه حضور پیدا کند و برای موضوع خاصی شهادت دهد، باید یک سری ویژگی ها را داشته باشد. شاهد برای اعاده حیثیت باید موارد زیر را دارا باشد:

  • فردی بالغ باشد.
  • باید عاقل باشد.
  • شاهد نباید حرام و کافر باشد.

جریمه نقدی اعاده حیثیت کلاهبرداری

اگر شخصی به شخص دیگر تهمت کلاهبرداری بزند و این ادعا را به صورت عمومی اعلام کند و آبروی شخص را ببرد و نتواند ادعای خود را ثابت کند، شخص دوم می تواند از او شکایت و اعاده حیثیت کند. مجازات اعاده حیثیت کلاهبرداری اگر به صورت لفظی باشد همان 74 ضربه شلاق یا حبس از یک ماه تا یک سال می باشد.

در برخی مواقع هم فرد اقدام به پرونده سازی و درست کردن پاپوش برای کلاهبردار جلوه دادن شخص دیگر می کند. این کار هم در صورت اثبات پاپوش بودن می تواند شامل اعاده حیثیت شود و شخص را به مجازات افترای عملی گرفتار کند. این مجازات حبس از 6 ماه تا 3 سال و یا 74 ضربه شلاق است که طبق نظر قاضی تعیین می شود. همینطور مقدار جریمه نقدی اعاده حیثیت کلاهبرداری هم معمولا پانزده میلیون ریال میباشد.

برای شکایت از دادگاه (شکایت از قاضی) چه باید کرد؟

 

جریمه نقدی اعاده حیثیت سرقت

اگر شخص اول به شخص دوم تهمت دزدی بزند و این تهمت را در جایی چاپ یا پخش کند اگر ادعای او ثابت نشود مرتکب عمل تهمت لفظی شده و شخص دوم می تواند از او شکایت کند. همینطور در صورتی که شخص اول اقدام به افترای عملی کند و وسایل دزدی را در میان اشیای متعلق به شخص دوم بگذارد و او را متهم به دزدی کند، باز هم مرتکب جرم افترای عملی شده و مجازات خواهد شد. این مجازات در صورتی است که شخص دوم برای اعاده حیثیت از او شکایت کند.

مجازات اعاده حیثیت سرقت اگر به صورت لفظی و زبانی باشد، همان ضربات شلاق تا 74 ضربه، زندان از یک ماه تا یک سال + جریمه نقدی اعاده حیثیت سرقت معمولا 1.5 میلیون تومان میباشد. در صورتی که این افترا به صورت عملی باشد و فرد نتواند ادعای خود را اثبات کند و شخص دوم از او شکایت اعاده حیثیت کند، فرد امکان دارد به حبس از 6 ماه تا سه سال یا 74 ضربه شلاق محکوم شود. در بسیاری از موارد جزای مجرم، شامل شلاق و زندان می باشد. اما امکان دارد شامل جریمه نقدی اعاده حیثیت هم شود.

چگونگی اثبات ضرب و جرح بدون شاهد

 

مجازات اعاده حیثیت

مجازات اعاده حیثیت به طور معمول شامل حبس و ضربات شلاق است. اما در برخی مواقع و طبق نظر قاضی این مجازات می تواند به صورت جریمه نقدی اعاده حیثیت باشد. به طور خلاصه مجازات وارد کردن افترا به دیگران و شکایت او از شما اگر افترا زبانی یا کتبی بوده باشد 74 ضربه شلاق و یک ماه تا یک سال حبس و اگر افترا عملی باشد از 6 ماه تا 3 سال حبس و 74 ضربه شلاق می باشد.

تیم حقوقی و کیفیری ساوا اپ با سال ها تجربه در زمینه پرونده های افترا و اعاده حیثیت در همه مراحل حل پرونده همراه شماست. اعاده حیثیت در مقابل افترای عملی یا تهمت زبانی انجام می شود. در آپدیت های بعدی مقاله در خصوص موضوعاتی چون : در چه مواردی می توان ادعای حیثیت کرد؛ قرار منع تعقیب و اعاده حیثیت و شاهد برای اعاده حیثیت صحبت خواهیم کرد.

 

تفاوت افترا با اعاده حیثیت در چیست؟

تفاوت افترا با اعاده حیثیت در معنی آن ها نهفته می باشد. کلمه افترا به معنی تهمت زدن و نسبت دادن عملی ناپسند به شخصی دیگر است، در حالی که شخص این کار را مرتکب نشده باشد. اعاده حیثیت هم به معنای برگرداندن شرف و آبروی از دست رفته فرد در نتیجه تهمتی است که از سمت فرد دیگری بر او وارد شده. پس این دو لغت تشابه چندانی باهم ندارند و مخالف یکدیگر هم هستند.

 

اعاده حیثیت حقوقی چیست؟

در برخی از مواقع فردی که مرتکب جرمی شده، بنابر مجازات آن جرم ارتکابی مجبور به از دست دادن یک سری حقوق اجتماعی می شود که این موضوع باعث ورود خدشه به آبروی آن فرد خواهد شد. در این موقعیت، فرد می تواند درخواست اعاده حیثیت کند تا حقوق از دست داده را دوباره کسب کند.

مراحل شکایت از شوهر برای کتک زدن | مشاوره حقوقی آنلاین

 

اعاده حیثیت کیفری چیست؟

زمانی که فردی از طرف شخصی دیگر مورد اتهام قرار می گیرد و سپس بی گناهی او اثبات می شود، می تواند اقدام به اعاده کیثیت کند. به این نوع بازگشت آبرو، اعاده حیثیت کیفری می گویند.

 

مدت زمان شکایت اعاده حیثیت - دریافت جریمه نقدی اعاده حیثیت

به طور کلی مدت زمان شکایت اعاده حیثیت، یک سال پس از اتفاق افتادن عمل افترا و تهمت می باشد. یعنی در صورتی که شخصی به شما تهمت وارد کند شما تا یک سال پس از آن فرصت دارید از آن شخص شکایت کرده و درخواست مجازات اعاده حیثیت کنید.

 

اعاده حیثیت بعد از تبرئه

اعاده حیثیت بعد از تبرئه یک نوع ضمانت قانونی به حساب می آید که توسط آن، احتمال تهمت بی پایه و اساس و طرح دعوی بدون مدرک و سند و علت، کم خواهد شد. در واقع اعاده حیثیت بعد از تبرئه در شرایطی به وجود می آید که یک شخص در جریان دادرسی و ثابت کردن جرم قرار بگیرد و این جرم برای او ثابت نشود. حال این فرد، مجاز و قادر است که از خواهان پرونده به عنوان قانونی افترا شکایت کند. این موضوع بدان معناست که فرد در چنین موقعیتی، این اجازه را دارد که به خاطر اتهام بی پایه و اساس و غیر قابل اثبات، از خواهان پرونده شکایت کند.

حکم کتک زدن زن در قانون - جرم کتک زدن زن

یک موضوع در این میان به وجود می آید. آن هم این است که احتمال دارد فرد به خاطر اتهامی که به او وارد شده، ضرر و زیان های مادی یا معنوی ای را متحمل شود. بر فرض مثال این امکان وجود دارد که فرد بر اساس قرار تامین در طول دادرسی بازداشت شده باشد و یا سند او به وثیقه گذاشته شود. همینطور احتمال دارد شخص به علت این اتهام، درگیر ضرر معنوی مثل از دست دادن آبرو شده باشد.

فبنابراین، بر اساس قانون اعاده حیثیت و بنا بر ماده قانونی افترا، اجازه دارد از خواهان پرونده شکایت کند.علت این امر این است که اشخاص مختلف نسبت به اتهام و شکایتی که به انجام می رسانند، اطمینان کامل داشته باشند و بی پایه و اساس، افراد و سیستم قضایی را درگیر شکایت و مسائل کیفری نکنند. همان طور که آگاه هستید، این موضوعات علاوه بر فشار مالی ای که می آورد، می تواند مشکلات روانی بسیاری را بر جامعه به جای بگذارد.

 

مطالب مفید:

 

خلع ید و جنبه‌های حقوقی آن

فروش مال غیر و پیامدهای قانونی آن در ایران

انواع سندهای ملکی و کاربردهای آن‌ها

آیا می‌توان به خاطر طلبی که از کسی داریم، مالی از او توقیف کرد؟

مشاوره حقوقی آنلاین و تلفنی: راهنمای کامل برای دستیابی به مشاوره حقوقی فوری

شرایط تغییر سن در شناسنامه: راهنمای حقوقی

گرفتن شناسنامه برای اتباع بیگانه در ایران | مشاوره با وکیل رایگان

۷ تا از مهمترین فعالیت‌هایی که معافیت مالیاتی دارند | تاریخ به روز رسانی ۱۴۰۳/۰۵/۱۰

مراحل طلاق توافقی [ وکیل آنلاین رایگان، مشاوره با وکیل، مشاوره حقوقی آنلاین ]

آیا وکیل میتواند کارهای اعزام به خدمت سربازی شخصی را در مرحله اولیه انجام بدهد؟

 

 

دسته‌ها: مقالات