در حال باز کردن...

شکایت از پدر برای نفقه | نمونه دادخواست مطالبه نفقه فرزند از طرف مادر

image

 

شکایت از پدر برای نفقه به چه صورت است؟

نفقه دختر مجرد از پدر چقدر است؟

حتی اگر زن و مرد برای ادامه زندگی مشترک دچار مشکل شوند و طلاق بگیرند، باز هم پرداخت نفقه فرزند و هزینه های جاری زندگی او با پدرش خواهد بود. مگر اینکه پدر در قید حیات نباشد و این وظیفه به جد پدری، مادر یا جد مادری واگذار شود.

 

 

در این مطلب از ساوا اپ نحوه تنظیم دادخواست نفقه فرزند و مدارک لازم برای دریافت نفقه فرزند را برای شناخت بیشتر ارائه کرده ایم. در صورتی که نیاز به دریافت اطلاعات بیشتر درباره طلاق توافقی و سایر موارد حقوقی دارید، از طریق واتساپ با وکلای موسسه حقوقی ساوا اپ در ارتباط باشید.

قانون جدید حضانت فرزند دختر

 

نفقه دختر و پسر چقدر است؟

نفقه برای هزینه خورد و خوراک، تأمین مسکن، تحصیل و درمان فرزندان در نظر گرفته می شود. این مبلغ به نرخ تورم، سن و سال فرزند و شرایط مالی پدر بستگی دارد؛ پس نمی توان مبلغ ثابتی را برای نفقه فرزند دختر یا پسر در نظر گرفت. پس از آماده کردن مدارک لازم برای دادخواست نفقه فرزند و ارائه آن ها به دادگاه، قانون مبلغی که به عنوان نفقه به فرزندان تعلق می گیرد را مشخص می کند.

جریمه نقدی اعاده حیثیت

شکایت از پدر برای نفقه توسط مادر

برای مطالبه نفقه فرزند باید مادر اهلیت داشته باشد و حضانت فرزند بر عهده مادر باشد. همینطور در صورتی مادر یا فرزند قادر هستند برای دریافت نفقه از طریق دادگاه اقدام کنند که پدر از پرداخت نفقه و مخارج زندگی فرزند اجتناب کند.

اگر پدر استطاعت مالی کافی برای پرداخت نفقه داشته باشد و از پرداخت این حقوق مالی اجتناب کند، مادر می تواند برای دریافت نفقه به دادگاه شکایت کند. در صورت عدم تمکن مالی پدر برای پرداخت نفقه فرزند، مادر می تواند دادخواست نفقه را تنظیم کرده و این مبلغ را از جد پدری دریافت کند.

مدارک لازم برای دادخواست شکایت از پدر برای نفقه

برای اینکه دادگاه به دادخواست نفقه فرزند رسیدگی کند، باید که مدارک لازم برای دادخواست نفقه را آماده کرده و مراحلی که برای دریافت آن در نظر گرفته شده را طی کنید. در ادامه مدارک ضروری برای رسیدگی به این دادخواست را ارائه کرده ایم.

  • اصل شناسنامه و کارت ملی مادر یا قیم فرزند به همراه کپی
  • اصل شناسنامه و کارت ملی فرزند به همراه کپی
  • برگه اظهارنامه درخواست نفقه در صورت ارسال آن از قبل
  • دادخواست پرداخت نفقه و ذکر مدت زمان عدم پرداخت نفقه فرزند توسط پدر

مهریه زن پس از فوت شوهر بر عهده کیست؟

تا چه سنی پدر وظیفه پرداخت نفقه فرزند را دارد؟

تا زمانی که دختر یا پسر به 18 سالگی برسند، پدر خانواده موظف است که نفقه آن ها را بپردازد. پس از 18 سالگی اگر دختر ازدواج نکرده باشد نفقه او بر عهده پدرش است و شاغل بودن یا نبودن دختر هم در این موضوع تاثیری ندارد؛ اما در صورتی که دختر ازدواج کرده و طلاق گرفته باشد، مبلغی به عنوان نفقه به او تعلق نخواهد گرفت.

نمونه دادخواست مطالبه نفقه فرزند از طرف مادر

برای مطالبه نفقه فرزند از پدر باید دادخواست نفقه را هم آماده کنید. پیشنهاد می کنیم برای نوشتن یک دادخواست حرفه ای از مشاورین حقوقی فعال در این زمینه کمک بگیرید. در ادامه هم یک نمونه دادخواست مطالبه نفقه فرزند از طرف مادر را ارائه کرده ایم، تا بیشتر با نحوه تنظیم این دادخواست آشنا شوید.

ریاست محترم دادگاه خانواده ………………. با سلام احتراماً به استحضار می رساند: این جانب، به استناد تصویر مصدق عقدنامه شماره ……….. مورخ ……………. با خوانده دعوا ………….. عقد ازدواج دائمی در دفترخانه شماره ………. شهرستان …………….. منعقد کرده ایم و حاصل این ازدواج فرزند دختر / پسر به نام / نام های ………….… و………… می باشند. متاسفانه، خوانده، علی رغم استطاعت مالی از تاریخ ………….. از پرداخت نفقه به فرزندان شرعی و قانونی خود امتناع کرده. از آن برای که به موجب ماده 1199 قانون مدنی، پرداخت نفقه فرزند دختر و پسر بر عهده پدر است، رسیدگی و صدور حکم به پرداخت نفقه ایام حضانت و نگهداری فرزند / فرزندان خوانده به نام های …… و …… از تاریخ …………. لغایت …………. به مدت …………. مستندات به مواد 1199 و 1206 قانون مدنی، به انضمام جمیع خسارات قانونی و هزینه دادرسی مورد استدعاست.

 

آیا دختر مجرد و بیکار می تواند بابت نفقه از پدرش شکایت کند ؟

  • بنابر توضیحات مذکور پدر، پدربزرگ پدری، مادر، مادربزرگ پدری و مادربزرگ مادری و پدربزرگ مادری به ترتیب موظف به پرداخت نفقه می باشند.
  • قیمت و نرخ مشخصی برای پرداخت نفقه ای که پدر باید به دختر خود بدهد تعیین نشده و با در نظر گرفتن تمکن و توانایی مالی، پدر باید نیازهای ضروری و متعارف فرزندانش را برطرف کند.
  • همینطور بر اساس ماده 1197 قانون مدنی، اگر فرزند کار و منبع مالی نداشته باشد و قادر به تأمین معیشت خویش نباشد، پدر باید مخارج فرزند را تأمین کند.
  • درخصوص پرداخت نفقه فرزند تفاوتی میان عقد دائم یا موقت و یا فرزندی که حاصل رابطه نامشروع باشد وجود ندارد و در هر صورتی پدر موظف به پرداخت نفقه به فرزندش می باشد.
  • در صورت فوت پدر و یا در موردی که او قادر نباشد به فرزندانش نفقه پرداخت کند، مادر تأمین هزینه ها را بر عهده خواهد داشت در موردی که مادر هم توانایی و استطاعت پرداخت نفقه را نداشته باشد اجداد پدری و اجداد مادری باید نفقه را پرداخت کنند.
  • اینکه شما و مادرتان به همراه پدرتان در خانه ایشان زندگی می کنید نشان دهنده این است که نفقه دریافت می کنید و کار سختی است که بتوانید خلاف آن را ثابت کنید. باید دلایل و اسنادی را به دادگاه ارایه دهید که نشان بدهد خرج شما را مادرتان می پردازد و چنانچه اسناد شما مورد پذیرش دادگاه قرار گرفت حکم به پرداخت نفقه شما داده می شود.
  • براساس ماده 1199 قانون مدنی نفقه فرزند که شامل نیازهای متعارف مالی فرزندان می شود بر عهده پدر می باشد. پدر باید تا زمانی که دختر ازدواج نکرده به او نفقه پرداخت کند که این مورد ارتباطی با سن دختر نخواهد داشت.

برای شکایت از دادگاه (شکایت از قاضی) چه باید کرد؟

مطالبه نفقه و پول تو جیبی دختر از پدر

  • شما می توانید با داشتن مدارک لازم نظیر شهادت شهود، اقرار و پذیرش پدر نسبت به اتهام وارده، ایشان را محکوم به نپرداختن نفقه کنید. در کل باید هر علت و مدرکی که موید سخنتان باشد برای اثبات ادعایتان جمع آوری کنید.
  • لازم به ذکر است که شهود باید شرایطی که مورد پذیرش دادگاه است مثلا کارت شناسایی معتبر و یا شناسنامه داشته باشند تا در دادگاه هویتشان احراز شود. اگر شاهدی وجود نداشته باشد تحقیقات لازم انجام و پرونده متعاقبا به دادسرا ارسال می شود.
  • براساس ماده 53 قانون حمایت خانواده مصوب 1391، هرکس با داشتن استطاعت مالی، نفقه زن خود را در صورت تمکین او ندهد یا از تادیه نفقه سایر اشخاص واجب النفقه امتناع کند به حبس تعزیری درجه شش محکوم می شود.
  • تعقیب کیفری منوط به شکایت شاکی خصوصی است و درصورت گذشت او از شکایت در هر زمان تعقیب جزائی یا اجرای مجازات موقوف می شود. با در نظر گرفتن این ماده هر زمانی که گذشت کنید، تعقیب جزایی و یا اجرای مجازات متوقف می گردند.
  • اثبات ترک انفاق مثل شکایت های دیگر دارای شیوه هایی کاملا مشخص است.
  • در پاسخ به پرسشی که مطرح کرده اید لازم به ذکر است طبق قانون مجازات اسلامی هر فعل و یا ترک فعلی که برای آن مجازات تعیین شده باشد، جرم شمرده می شود. نپرداختن نفقه به فرزند هم نوعی ترک فعل شمرده می شود که در قانون مجازات اسلامی برای آن مجازات درنظر گرفته شده.
  • برای طرح شکایت باید شکوائیه ای در دفتر خدمات قضایی ثبت کنید تا دادسرا و دادگاه کیفری رسیدگی کند.

 

در موسسه ساوا اپ با بهترین وکیل خانواده تضمین می کنیم که مشاوره های حقوقی ما به شما امکان می دهد تا در مسائل قانونی خود بهترین و به روزترین راهکارها را داشته باشید. وکلای ما با تسلط به قوانین و مقررات جدید و قدرت تحلیل و تفسیر قوانین، بهترین نتیجه را برای شما خواهند تضمین کرد.

 

مقالات اخیر:

فروش مال غیر و پیامدهای قانونی آن در ایران

انواع سندهای ملکی و کاربردهای آن‌ها

آیا می‌توان به خاطر طلبی که از کسی داریم، مالی از او توقیف کرد؟

مشاوره حقوقی آنلاین و تلفنی: راهنمای کامل برای دستیابی به مشاوره حقوقی فوری

شرایط تغییر سن در شناسنامه: راهنمای حقوقی

گرفتن شناسنامه برای اتباع بیگانه در ایران | مشاوره با وکیل رایگان

بررسی قوانین روابط موجر و مستاجر در ایران

راهکارهای قانونی در مواجهه با مخالفت وراث در فروش ملک موروثی

دسته‌ها: مقالات